fbpx
HOMENEWS & STORIES

Liječnici i korisnici složni: ‘Hrvatska mora prestati braniti puša …

“Oko 700.000 svake godine u Europskoj uniji umire od bolesti povezanih s pušenjem. Treba težiti tomu da riješimo taj problem, posebice kroz alternativne proizvode jer smo vidjeli kroz povijest da prohibicija, zabrane i kazne ne djeluju”, upozorio je tako Michael Landl, predsjednik najveće globalne udruge vejpera World Vapers Alliance.

“Alternativni proizvodi su puno učinkovitiji od bilo kojih drugih dostupnih terapija za prestanak pušenja, postoji niz studija koje to pokazuju. Manje su štetni od cigareta za pušače, to je također dokazano puno puta u ozbiljnim studijama, ali i na primjerima zemalja koji aktivno potiču prelazak pušača na te proizvode”, dodao je.

Landl je bio jedan od glavnih govornika na prvoj međunarodnoj konferenciji o alternativnim duhanskim i nikotinskim proizvodima Alternativa je bolji izbor koja je, pod organizacijskom palicom Udruge korisnika osobnih isparivača (CROHM), u zagrebačkom hotelu Zonar okupila predstavnike korisnika, liječnike i akademske stručnjake.

Upravo je prestanak pušenja i prelazak na korištenje alternativnih proizvoda, s naglaskom na Hrvatsku, bila jedna od glavnih tema kojih su se dotaknuli, a okosnica cijele priče bilo je upravo istraživanje koje je CRHOHM proveo na 201 korisniku alternativnih proizvoda u Hrvatskoj.

Read the full text here

Share

Sign up to our Newsletter

Other Table

Social Media Feed Maybe?

Act now!

Vaping can save 200 million lives. 2022 is the year to make this opportunity a reality. Raise your voice. Join our campaign. 

Join Us

Vaping can save 200 million lives and flavours play a key role in helping smokers quit. However, policymakers want to limit or ban flavours, putting our effort to end smoking-related deaths in jeopardy.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

en_USEN