fbpx
HOMENEWS & STORIES

Zašto je Bloomberg glavni neprijatelj ecigareta i prestanka pušenja

Danas je Bloomberg Philanthropies najavio izdvajanje dodatnih 420 milijuna dolara za smanjenje upotrebe duhana na globalnoj razini. Organizacija će se usredotočiti na tradicionalne politike protiv pušenja, kao što su proširenje naljepnica s upozorenjima i zona bez dima, te podržavati različite politike protiv pušenja, poput zabrane okusa. Zbog prethodnog neprijateljstva prema proizvodima za smanjenje štete od Bloomberg Philanthropies i organizacija koje financira ta organizacija, potrošači očekuju daljnje kampanje dezinformacija protiv znanosti o smanjenju štete.

Michael Landl, direktor World Vapers’ Alliance, rekao je:

“Stvarnost je da Bloomberg Philanthropies sustavno zanemaruje bogatstvo znanstvenih dokaza koji ukazuju na dobrobiti vapinga, da ne spominjemo iskustva iz prve ruke milijuna vapera. Vaping je 95% manje štetan od pušenja i učinkovitija je metoda za prestanak pušenja nego tradicionalne terapije kao što su žvakaće gume i flasteri. Ograničavanje ili zabrana pristupa vapingu neće učiniti ništa osim koštati života.

Ova objava pokazuje da Michael Bloomberg pojačava svoju ideološki vođenu borbu protiv smanjenja štete, a posebice protiv pušenja cigareta – zanemarujući sve popratne negativne posljedice njegove politike.”

 

Read the full text here

Share

Sign up to our Newsletter

Other Table

Social Media Feed Maybe?

Act now!

Vaping can save 200 million lives. 2022 is the year to make this opportunity a reality. Raise your voice. Join our campaign. 

Join Us

Vaping can save 200 million lives and flavours play a key role in helping smokers quit. However, policymakers want to limit or ban flavours, putting our effort to end smoking-related deaths in jeopardy.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

en_USEN