fbpx
HOMENEWS & STORIES

Održana konferencija o alternativnim duhanskim i nikotinskim proizvodima

Prva međunarodna konferencija o alternativnim duhanskim i nikotinskim proizvodima okupila je predstavnike korisnika, liječnike i predstavnike akademske zajednice.

Države koje aktivno potiču pušače na prelazak na alternativne duhanske i nikotinske proizvode, grijane duhanske proizvode, e-cigarete i nikotinske vrećice, bilježe pad broja pušača i s pušenjem povezanih bolesti, tvrde iz CROHM. Navode da su Švedska i Velika Britanija istaknuti primjeri s obzirom da su jasno razdvojile te proizvode od cigareta i već niz godina provode takvu politiku pa sve javno zdravstvene statistike pokazuju pad udjela pušača u populaciji.

Upozoravaju na visok broj pušača u Hrvatskoj već niz godina, njih oko milijun.

Domaći i međunarodni liječnici, znanstvenici i predstavnici akademije okupili su se na prvoj međunarodnoj konferenciji o alternativnim duhanskim i nikotinskim proizvodima “Alternativa je bolji izbor” koju je organizirala udruga korisnika alternativnih proizvoda CROHM zajedno uz globalnu zajednicu vejpera, World Vapers Alliance, stručnu mrežu znanstvenika i istaknutih pojedinaca We are innovation te Mediteranski institut za smanjenje štete – MOHRE.

Vrlo štetna posljedica informacijskog vakuma koji stvara restriktivna regulacija se vidi u podatku da gotovo četvrtina ispitanika smatra da su alternativni proizvodi za njih jednako ili čak i više štetni od cigareta, što je, tvrde iz CROHM-a, suprotno znanstvenim nalazima i odvraća potencijalne pušače na prelazak na manje štetne alternative.

”Alternativni proizvodi su puno učinkovitiji od bilo kojih drugih dostupnih terapija za prestanak pušenja, postoji niz studija koje to pokazuju”, izjavio je Michael Landl, predsjednik najveće globalne udruge vejpera World Vapers Alliance.

Read the full text here

Share

Sign up to our Newsletter

Other Table

Social Media Feed Maybe?

Act now!

Vaping can save 200 million lives. 2022 is the year to make this opportunity a reality. Raise your voice. Join our campaign. 

Join Us

Dampfen kann 200 Millionen Leben retten und Aromen spielen eine Schlüsselrolle bei der Raucherentwöhnung. Die politischen Entscheidungsträger wollen jedoch Aromen einschränken oder verbieten und setzen damit unsere Bemühungen, die durch das Rauchen verursachten Todesfälle zu beenden, aufs Spiel.

Schreibe einen Kommentar

Deine E-Mail-Adresse wird nicht veröffentlicht. Erforderliche Felder sind mit * markiert

de_ATDE_AU